Norev 351420 Smart Fortwo 2015 Black Blue

  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
Norev 351420 Smart Fortwo 2015 Black Blue

Tap for gallery

€34.95


Product Informatie
Specification

Norev 351420 Smart Fortwo 2015 modelauto in zwart & blauw

Schaal 1:43 modelauto. De Smart (Swatch Mercedes Art) is een automerk onder de vleugels van het concern Daimler A.G. Soms wordt ook MCC Smart gebruikt. De oprichting van de Smart GmbH begon in 1993 nadat eerder dat jaar bij Mercedes-Benz de eerste gedachte aan een kleine auto die geschikt is voor een grote stad rondging. Hierna ging alles in sneltrein vaart en werd in maart 1993 op een persconferentie de geplande samenwerking met SMH (nu de swatch groep) aangekondigd.

Aanvankelijk bestond het idee in de organisatie van Swatch om een kleine trendy auto op de markt te brengen. Hiertoe werd een consortium opgericht en ontstond de Smart City Coupé, een kleine auto die plaats biedt aan twee personen. Bij het productierijp maken van de auto liepen de kosten op waardoor op een gegeven moment Mercedes-Benz twee auto's in het kleine segment had.

Oorspronkelijk was de bedrijfsnaam Micro Compact Car GmbH (MCC). De bedrijfsnaam werd in september 2002 gewijzigd in Smart GmbH.

De Smart is vanaf de introductie in 1998 een populaire reclameauto. Nadat gebleken was dat er een markt was voor de auto, volgden er diverse andere modellen. Naast de Smart fortwo kwamen er de fortwo cabrio, de fortwo coupe, fortwo crossblade, roadster, roadster coupe, en de forfour.

De eerste generatie Smart werd niet bij de traditionele autodealers verkocht maar in zogenaamde Smart Centers, garages in de grote steden langs doorgaande wegen waar de modellen in een glazen vitrine boven elkaar te zien zijn. Door deze vitrine valt een Smart Center dan ook meteen op vanaf de weg, zodat je dit niet kunt missen als je van plan bent een Smart te kopen. De huidige smart modellen zijn te koop bij de Mercedes-Benz dealer.

De smart fortwo wordt gemaakt in Hambach (Frankrijk). De eerste generatie van de Forfour,werd in Born (Nederland) gemaakt door NedCar. Het wereldwijde hoofdkantoor van smart is in Duitsland.

Smart maakt verlies en poogt door zich toe te leggen op de ForTwo en ForTwo cabrio te overleven. De ForFour, Roadster en Roadster Coupé zijn al niet meer in productie. Maar er bestaan plannen om de ForFour weer terug in productie te nemen vanwege de stijgende vraag naar compacte auto's

Product Code351420
FabrikantNorev
Voorraadniveau1
ConditionNew
Gewicht0.9kg

Klant recensies

Dit product is nog niet beoordeeld.

Schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling

Vul een geldig E-mail adres in.
This field is required.
Top

eCommerce by CubeCart